Informacje ogólne

Osłonki kolagenowe przeznaczone są głównie dla przemysłu mięsnego i wykorzystywane przy produkcji produktów wędliniarskich oraz jako opakowanie do innych produktów żywnościowych.

Do produkcji osłonek białkowych stosowane są wysokogatunkowe włókna kolagenowe pochodzące z dwoin bydlęcych. Dwoiny w procesie technologicznym poddawane są obróbce chemicznej (rozluźnienie struktury) i mechanicznej. Następnie po rozdrobnieniu, rozwłóknieniu wymieszaniu z uzyskanej masy kolagenowej tłoczone są osłonki w różnych kalibrach i kolorach. Osłonki uszlachetniane są różnymi dodatkami w celu uzyskania właściwości umożliwiających wykorzystanie ich zarówno do automatycznego i ręcznego nadziewania. Swoich docelowych właściwości nabierają po procesie suszenie i klimatyzacji w odpowiedniej temperaturze i wilgotności.

 

Uwaga, otwiera nowe okno. Drukuj

Strona internetowa fabios.com.pl stosuje pliki cookies, tzw. ciasteczka, są one wymagane do poprawnego jej funkcjonowania.
Kliknij zgadzam się, aby niniejsza informacja nie pojawiała się lub dowiedz się więcej na temat cookies i naszej polityki prywatności.