button_katalog

Osłonki wiankowe FW, FWR

img_wian_1

Osłonki wiankowe FABIOS to połączenie tradycyjnych właściwości jelit naturalnych z nowoczesnymi rozwiązaniami technologicznymi. Dzięki osłonkom wiankowym producenci mogą poszerzyć swoje portfolio produktów, a kontrahenci otrzymują kiełbasy o atrakcyjnych i naturalnych wyglądach.

Zastosowanie:

  • przeznaczone do produkcji wyrobów, dla których kształt podobny do wyrobów uzyskanych w jelitach naturalnych jest bardzo istotny.

Zalety osłonek:

  • zapewniają okrągły kształt i apetyczny wygląd,
  • imitują jelita naturalne,
  • nadają wyrobom naturalny i trwały kolor po wędzeniu,
  • obsychają w sposób naturalny z farszem,
  • przepuszczalne dla dymu i pary wodnej,
  • wytrzymałe podczas napełniania i klipsowania,
  • gwarantują sprawny i efektywny przebieg procesu technologicznego

Oferowane kalibry:

  • od ø32 – ø 52 mm

Typy osłonek:

  • FW - do wyborów wędzonych i parzono-wędzonych, tradycyjna średnica wianka,
  • FWT - do wyrobów wędzonych i parzono-wędzonych, mniejsza średnica wianka,
  • FWR - do wyrobów surowych i trwałych, tradycyjna średnica wianka,
  • FWTR - do wyrobów surowych i trwałych, mniejsza średnica wianka

Oferowane kolory:

naturalny CNA
naturalny
karmelowy CS0
karmelowy
cebulowy C02
cebulowy
mahoniowy C03
mahoniowy
malinowy C04
malinowy
koralowy C05
koralowy
czerwono-łososiowy C06
czerwono-łososiowy
ciemny karmel C07
ciemny karmel
łososiowy C08
łososiowy
śliwkowy C09
śliwkowy
ciemny mahoń C10
ciemny mahoń
neonowa czerwień C11
neonowa czarwień
żurawinowy C12
żurawinowy

 

Sposób konfekcjonowania:

  • role,
  • motki,
  • batony marszczone,
  • osłonki łatwozdejmowalne,
  • osłonki gotowe do użycia

Aplikacja osłonek:

Aplikacja osłonek jest 5-etapowa: namaczanie, napełnianie, klipsowanie/wiązanie, obróbka termiczna/obróbka zimnym dymem, schładzanie/leżakowanie. Szczegółowe informacje dotyczące poszczególnych etapów obróbki prezentowany jest tutaj.

Okres gwarancji:

Osłonki wiankowe posiadają 18 miesięczny okres przydatności do zastosowania od daty produkcji.

Uwaga, otwiera nowe okno. Drukuj

Strona internetowa fabios.com.pl stosuje pliki cookies, tzw. ciasteczka, są one wymagane do poprawnego jej funkcjonowania.
Kliknij zgadzam się, aby niniejsza informacja nie pojawiała się lub dowiedz się więcej na temat cookies i naszej polityki prywatności.